Ersilah Ruhsat Danışmanlık Hizmetleri

Silah taşıma ruhsatı başta olmak üzere silah bulundurma ruhsatı, yivsiz av tüfeği ruhsatı ve av bayisi kurulumu konusunda danışmanlık hizmet veriyoruz. Aynı zamanda av bayisi olarak hizmet vermekte ve avcılık sektörüne ürün tedarik etmekteyiz. Temel atış eğitimleri ve taktik atış eğitimleri vermekteyiz.

Silah taşıma ruhsatı nasıl alınır ?

Türkiye Cumhuriyeti kanunları kapsamında silah taşıma ruhsatı için belli başlı bazı şartlara haiz olmanız gerekmektedir. Bu şartlar emniyet ve askeri personel hariç bazı meslek gruplarına ayrıcalık tanınarak verilmiştir. Örneğin müteahhit olarak mesleğiniz gereği olan minimum şartları taşıma iş halinde silah taşıma ruhsatı edinebilirsiniz.

Silah taşıma ruhsatı nasıl alınır sorusunun cevabı aslında bulunduğunuz bölgede kırsal ise jandarma değilse emniyet birimlerince sizden istenen evraklar ve şartlara bağlıdır.

Genel olarak silah taşıma ruhsatı genel şartları şu şekildedir.

1- 21 yaşını doldurmuş olmalı

2- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalı

3- Silah taşımaya engel bir durum olmamalı

4- Kanunda belirtilen cezai durumlardan birisinin sicilinizde olmaması gerekmektedir.

3. Maddede belirttiğimiz bir durumunun olmadığını tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınacak rapor ile belgelendirmek zorundayız.

4. Maddede ise eğer sicilinizde kanunda belirtilen silah taşıma ruhsatı almaya engel bir suç bulunuyorsa bu durum ruhsat almanıza mani olacaktır.

Yine de 4. Madde ile ilgili olarak yeni çıkan bir kanunla devlet başı suçlari affederek size kısıtlanmış haklarınızı iade edebilmektedir.

En önemli bu dört şarta sahip olmanız durumunda artık ikamet ettiğiniz yerin en büyük mülki amirine dosyanızı sunmaya hazırsınız.

Dosyada olması gereken evraklar şu şekildedir.

1- TC kimlik kartı fotokopisi

2- 4 adet vesikalık fotoğraf ( biometrik )

3- Devlet hastanesinden silah taşımada sakınca yoktur şeklinde kurul raporu

4- İsim soyisim değişiklikleri var ise önceki ve şimdiki hali ile adlî sicil belgesi

5- Vergi dairesinden vergi borcu olmadığına dair belge

6- Maliye veya banka yolu ile istenen harçların ödendiğine dair dekont ( harçlar her yıl değişmektedir.)

7- Yarım kapak dosya 

8- Parmak izi örneği

9- İkametgah belgesi

Tüm dosyayı tamamladıktan sonra randevu yolu ile emniyete giderek veya kırsalda iseniz jandarmaya jasbis üzerinden ilgili dosyaları gönderdikten sonra artık hakkınızda yapılacak tahkikat sonucu sonrası silah satın alma yetki belgesinin çıkmasını bekleyeceksiniz. Bu belge olumlu olması halinde mülki idare amiri tarafından imzalanarak size silah satın alma ve ruhsata işleme yetkisi vermektedir.

 

DİĞER BLOGLAR