Ersilah Ruhsat Danışmanlık Hizmetleri

Silah taşıma ruhsatı başta olmak üzere silah bulundurma ruhsatı, yivsiz av tüfeği ruhsatı ve av bayisi kurulumu konusunda danışmanlık hizmet veriyoruz. Aynı zamanda av bayisi olarak hizmet vermekte ve avcılık sektörüne ürün tedarik etmekteyiz. Temel atış eğitimleri ve taktik atış eğitimleri vermekteyiz.

2022 yılı ciro üzerinden silah taşıma ruhsatı alma

2023 yılı ciro üzerinden silah taşıma ruhsatı almak için tıklayın.

Her yıl Bakanlık tarafından belirlenen ve ilan edilen taban miktarın üzerine çıkan şirket sahipleri ciro üzerinden silah taşıma ruhsatı alabililmektedir. Bakanlık şirket yapısına göre yani şahıs şirketi ise gelir vergisi, limited şirketi ise kurumlar vergisi üzerinden veya genel satış cirosu üzerinden belirlenen miktarı aşan şirket yetkililerine 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar kanununun 9. madde H bendi kapsamında silah taşımaya haiz olduğuna kanaat getirip adına ruhsat verilmesi hakkını vermektedir. 

Burada dikkat edilmesi gereken husus öncelikle şirket yapısı ve içinde bulunulan yılı takip eden yıla ait olan satış miktarı yani ciro miktarının esas alınmasıdır. Örnek vermek gerekirse 2022 yılında ilgili kanun maddesi üzerinden başvuru yapacak olursanız yetkili makamlar bulunduğumuz yıl içerisindeki satış miktarına değil takip eden yılın satış miktarına bakacak ve bu miktar üzerinden karar verecektir. 

Tüm şartları sağlamanız halinde vergi dairesinden alınacak belgeler ile, herhangi bir nedenle vergiye tabi değilseniz yada serbest bölgede faaliyet gösteriyorsanız yeminli mali müşavirden alınacak belgeleri dosyanıza ekleyerek ikamet ettiğiniz bölgeye jandarma ise ilçe jandarma komutanlığına, merkezde ise ilçe emniyet müdürlüklerine dosyanızı teslim etmelisiniz.

İçişleri bakanlığı 2022 yılı silah taşıma ruhsatı ciro miktarları için tıklayın

Ciro üzerinden silah ruhsatı başvuru işlemi belirli incelemelere tabii tutulduğu için uzun sürebilmektedir. Bu noktada doğru yönlendirme ve evrak temini ile zamandan kazanabilirsiniz. Ruhsat danışmanlık hizmetlerimiz için bize site üzerindeki numaradan ulaşabilirsiniz.

DİĞER BLOGLAR

WHATSAPP ARA